Site İçi Arama: "Labor and Social Security Law" Site içerisinde arama sonucu 3 sonuç bulundu.

İÇERİK

Kahraman Hukuk Bürosu, 2004 yılında kurulmuş olup Türkiye'nin çeşitli bölgelerindeki müvekkillerine kapsamlı hukuki hizmetler sunmaktadır. Kuruluşumuzdan bu yana, Ticaret Hukuku, Borçlar Hukuku, Medeni Hukuk, İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku, İdare Hukuku, Ceza Hukuku, Spor Hukuku, Sözleşmeler Hukuku, Fikri Mülkiyet Hukuku, Sermaye Piyasası Hukuku, Anayasa ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine Başvuru Hukuku, İcra ve İflas Hukuku, Deniz Ticareti ve Taşımacılık Hukuku, Kara ve Hava Taşımacılığı Hukuku, Vatandaşlık ve Yabancılar Hukuku ve Yabancı Sermaye Yatırımları, Sağlık Hukuku ve Malpraktis Davaları, Uluslararası Ticaret ve Gümrük Hukuku, Dava ve Tahkim Takibi (Uyuşmazlık Çözümü) gibi farklı hukuk dallarında uzmanlaşmış bir ekiple hizmet veriyoruz.

Detaylı Bilgi

Kahraman Hukuk Bürosu, İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku alanında derinlemesine uzmanlaşmış bir ekiple hizmet vermektedir. Bu hukuk dalları, iş ilişkilerini adil ve dengeli bir şekilde düzenlerken, çalışanların sosyal güvencelerinin sağlanmasını amaçlamaktadır. Hem işverenlerin hem de çalışanların haklarını korumayı ve sosyal refahı artırmayı hedefler.

Uzmanlık Alanlarımız ve İlgilendiğimiz Konular:

1. İş Hukuku: İş hukuku, işverenler ile çalışanlar arasındaki ilişkileri düzenler. İşçi hakları, iş sözleşmeleri, işyeri disiplini, çalışma süreleri, ücretler ve iş güvenliği gibi konuları kapsar. Ayrıca, işe alım süreci, işten çıkarma prosedürleri ve iş uyuşmazlıklarının çözümü gibi konuları da içerir.
2. Sosyal Güvenlik Hukuku: Sosyal güvenlik hukuku, çalışanların ve aile üyelerinin yaşlılık, sağlık, iş kazaları, hastalık, işsizlik ve diğer risklere karşı korunmasını sağlar. Bu hukuk dalı, sosyal güvenlik sistemlerini oluşturan yasal düzenlemeleri içerir ve emeklilik sigortası, sağlık sigortası, işsizlik sigortası gibi konuları düzenler.
3. İşe İade Davaları: İşten çıkarılan veya işten ayrılmak zorunda kalan çalışanların, işe iadeleri için açtıkları davalardır. İşveren tarafından haksız veya usulsüz bir şekilde işten çıkarıldığını iddia eden çalışanlar, işe iadeleri ve olası tazminat talepleri için bu tür davalara başvurabilirler.
4. İş Kazası ve Meslek Hastalığı Tazminat Davaları: İş kazası sonucu yaralanan veya meslek hastalığına yakalanan çalışanların, işverenlerinden veya sigorta kurumlarından tazminat talepleri için açtıkları davalardır. İş kazası veya meslek hastalığı nedeniyle yaşanan maddi ve manevi zararların telafi edilmesi için bu tür davalara başvurulur.
5. İşçilik Alacakları Davaları: Çalışanların, işverenlerinden alacakları olan ücret, fazla mesai ücreti, izin ücreti gibi konularda açtıkları davalardır. İşverenlerin işçilere ödenmesi gereken yasal hakların ihlal edildiği durumlarda bu tür davalara başvurulabilir.
6. İş Güvencesi Davaları: İş Kanunu ve ilgili mevzuat kapsamında iş güvencesine sahip olan çalışanların, işverenlerin işten çıkarma sürecinde hukuka uygunluğunu sorguladıkları davalardır. İş güvencesine sahip olan çalışanlar, haksız veya hukuksuz bir şekilde işten çıkarıldıklarını iddia ederek bu tür davalara başvurabilirler.
7. Sendika ve Toplu İş Sözleşmesi Uyuşmazlıkları: Sendikaların veya işverenlerin, toplu iş sözleşmeleri kapsamında yaşadıkları uyuşmazlıkların çözümü için açılan
davalardır. Taraflar arasındaki çıkmazın giderilmesi ve toplu iş sözleşmesi şartlarının belirlenmesi için bu tür davalara başvurulabilir.
8. İş Sağlığı ve Güvenliği İhlali Davaları: İşverenlerin iş sağlığı ve güvenliği yükümlülüklerini ihlal etmeleri sonucu meydana gelen iş kazaları veya meslek hastalıkları nedeniyle açılan davalardır. İşverenlerin yasal olarak belirlenen iş sağlığı ve güvenliği standartlarını ihlal ettiği iddia edildiğinde bu tür davalara başvurulabilir.
9. Sosyal Güvenlik Hakları Davaları: Çalışanların sosyal güvenlik haklarının ihlal edildiği durumlarda açılan davalardır. Emeklilik, sağlık sigortası, işsizlik sigortası gibi sosyal güvenlik haklarının tanınması veya ödenmesi için bu tür davalara başvurulabilir.
10. Hizmet Tespit Davaları: Fiili olarak sigortalı sayılan işlerde çalışanların, sigorta kaydının hiç yapılmaması veya eksik yapılması sebebiyle bu durumun tespitini ve yatırılmamış olan sigorta primlerinin ödenmesini konu alan bir dava türüdür.
11. Avukatlık Danışma Hizmetleri :  Kahraman Hukuk Bürosu olarak, müvekkillerimizin İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku'ndan kaynaklanan her türlü meselesine profesyonel ve etkili çözümler sunmak için buradayız.

Detaylı Bilgi

KATEGORİLER
Kahraman Hukuk Bürosu, İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku alanında derinlemesine uzmanlaşmış bir ekiple hizmet vermektedir. | İş Hukuku, Sosyal Güvenlik Hukuku, İşe İade Davaları, İş Kazası davaları, Meslek Hastalığı Tazminat Davaları, İşçilik Alacakları Davaları, İş Güvencesi Davaları, Sendika ve Toplu İş Sözleşmesi Uyuşmazlıkları, İş Sağlığı ve Güvenliği İhlali Davaları, Sosyal Güvenlik Hakları Davaları, Hizmet Tespit Davaları, Avukatlık Danışma Hizmetleri
Detaylı Bilgi